Школски календар и обавештења
<< Povratak

ШКОЛСКА 2022/23. ГОДИНА - ИНФОРМАЦИЈЕ ПРЕД ПОЧЕТАК ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ

Драги ученици и родитељи ученика,

У четвртак, 1. септембра 2022. године крећемо у школу.

Распоред смена и одељења налази се на слици у објави.

Распоред ученика у пете разреде ученици ће сазнати када у четвртак, 1. септембра, дођу ујутро у школу на 7.30. Њих ће у дворишту школе дочекати њихове одељењске старешине, прочитаће имена ученика који иду у одељења петог разреда и одвешће их у учионицу на први час одељењског старешине.

У четвртак, 1. септембра, ученици ће добити распоред часова, а часови ће само овога дана бити скраћени.

Преподневна смена у свим објектима у четвртак почиње у 7.30, а завршава се најкасније у 11.10.

Послеподневна смена у свим објектима у четвртак почиње у 12.00, а завршава се најкасније у 15.40.

За преподневну смену, ђачки аутобус са Келебије креће у 7.00. Након преподневних часова у 11.15 враћа ђаке на Келебију.

За поподневну смену, ђачки аутобус са Келебије креће у 11.30, и враћа ђаке након последњег поподневног часа у 15.45 на Келебију.

Све остале информације ученици ће добити од својих одељењских старешина.

Срећан полазак у школу у школској 2022/23. години!

Весна Вајс, директорка школе


Школска 2020/2021. година


- Поштоване колеге и родитељи!

Вероватно сте читали или чули у медијима да је у понедељак ове недеље дошло до великог пожара у насељу Зорка и да је једној породици изгорела у потпуности кућа са радионицом. Ради се о породици наше ученице. Њен старији брат је такође био наш ученик, и не само он: и њихова старија сестра, па и отац и деда су похађали ову школу. С обзиром да сада школа, због актуелне ситуације, није у могућности да организује велике акције и концерте, молимо вас да помогнемо овој породици. Отворен је рачун у Војвођанској банци за новчане донације. Породица започиње свој живот од нуле, треба јој помоћи да поново изгради свој дом. Молим све наставнике и родитеље ученика да допринесу овом новом животном циљу породице Пфајфер и уплате колико могу на рачун донација. Породица је до сада добила много одеће и ствари, тако да им за сада то није потребно, него новац за изградњу куће, јер зима долази, а они су сада на привременом смештају. Подаци за уплату су следећи:

Pfajfer Laszlo
Ulica Ferenca Bodrogvarija 58
24000 Subotica
Vojvođanska banka A. D.
Broj računa: 325930070348732394

Хвала свима који буду помогли!

- ФИЛМ СА ПРЕПОРУКАМА ЗА БЕЗБЕДАН БОРАВАК У ШКОЛИ

23. септембра у школу је стигао мејл из Министарства просвете са следећом информацијом:

Обавештавамо Вас да је у сарадњи Министарства здравља, Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Института за јавно здравље "Др Милан Јовановић Батут", Светске здравствене организације и УНИЦЕФ-а, припремљен видео материјал (филм) намењен ученицима основних и средњих школа са кључним препорукама за безбедан боравак у школи. Филм се може преузети на линку: https://we.tl/t-P7WJ8BGFHj


- Распоред наставе на даљину: https://www.rasporednastave.gov.rs/osnovne-skole.php

- Корисни линкови о начинима и значају превенције COVID-19: https://www.unicef.org/serbia/materijali-o-korona-virusu

https://www.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=I8eyvP_XahQ&app=desktop

ИСКАЗИВАЊЕ ИНТЕРЕСОВАЊА РОДИТЕЉА ЗА УПИС СВОЈЕ ДЕЦЕ У 1. РАЗРЕД - Обавештење

 

 ПОШТОВАНИ РОДИТЕЉИ БУДУЋИХ ПРВАКА! 

Како бисмо вам олакшали исказивање интересовања за упис вашег детета у основну школу, достављамо вам следеће информације:

1. Име и презиме особе за давање информација родитељима путем школског имејла (office@secenji.edu.rs) и путем телефонског броја школе (024/525-799): Весна Вајс, директор и Зита Првуловић, административни радник Секретаријата школе;

2. Родитељи се за информације могу телефонским путем обратити школи уторком и петком, од 8.00 до 12.00 на тел. број 024/525-799 (или на број: 065/9600515);

3. Електронска пошта школе (имејл) на коју се у сваком моменту родитељи могу обратити школи и исказати интересовање за упис ученика у школу је: office@secenji.edu.rs

Директор:

Весна Вајс


ОБАВЕШТЕЊЕ о упису ученика у 1. разред у школској 2020-2021. години.docx

Обавештавамо родитеље будућих првака да ће упис деце у први разред основне школе за школску 2020/2021. годину, који традиционално почиње сваке године 1. априла, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети нешто касније. Уместо уписа, родитељи и други законски заступници ће од среде, 1. априла 2020. године  бити у могућности да ступе у контакт са школом у коју желе да упишу своје дете преко нове услуге „Исказивање интересовања за упис у основну школу“ на Порталу еУправа.

На овај начин, школе ће евидентирати заинтересованост родитеља да упишу дете у одређену школу како би оквирно знале који број ђака могу да очекују. Сви родитељи који ће користити ову електронску услугу биће обавештени о датуму уписа у основну школу чим исти буде дефинисан.

По дефинисању датума уписа у основну школу, на Порталу еУправа биће доступна услуга заказивања термина за упис и теситрање, која ће омогућити родитељима да једним одласком у школу заврше све процедуре око уписа детета и то без потребе доношења иједног документа, као и да обаве тестирање са психологом/педагогом. Школе ће у унапређеној електронској услузи е Уписа по службеној дужности, прибавити податке из Матичне књиге рођених из евиденције прибавилишта и из здравственог информационог система о обављеном лекарском прегледу.

Родитељи који немају приступ Порталу еУправа (www. euprava. gov. rs) своју заинтересованост могу исказати слањем мејла на имејл адресу школе: office@secenji.edu.rs  или слањем СМС поруке на број телефона: 065/9600515 (написати: Име и презиме детета, пол детета, ЈМБГ детета, име и презиме родитеља, ЈМБГ родитеља, адресу становања и контакт-телефон родитеља).

УСЛОВИ ЗА УПИС

1. У први разред основне школе у школској 2020/2021. години, на основу члана 18. Закона о основама система образовања и васпитања, уписују се деца која ће до 1. септембра 2020. године имати најмање шест и по година (рођени до 1. марта 2014. године), односно, највише седам и по година.

2. У први разред основне школе у школској 2020/2021. годинимогу се уписати и деца која ће до почетка шк. године (до 1. септембра 2020. године) напунити шест година, и то након провере спремности детета за полазак у основну школу коју врши психолог школе применом препоручених стандарда и поступака.

 


ВАЖНО! У прилогу је допис школама. Преносимо део који се односи на родитеље ученика.

"Школа је у обавези да обавести родитеље ученика да обрате пажњу на садржаје које ученици постављају током процеса онлајн учења, те да их информише да ће непримерено понашање ученика утицати на оцену из владања на крају школске године.

Уколико школа има сазнања о дигиталном насиљу између ученика које се наставља и поред информисања родитеља и/или представља посебан ризик по ученика/ке изложене насиљу, потребно је да поднесе пријаву надлежном Министарству унутрашњих послова и о томе извести надлежну Школску управу.

Захваљујемо на сарадњи.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја."

Обавештење родитељима/законским заступницима ученика основних и средњих школа:

Obavestenje za roditelje_nastava na daljinu_MPNTR.pdf


OБУСТАВА НАСТАВЕ - УВЕДЕНО ВАНРЕДНО СТАЊЕ У СРБИЈИ дана 15. 3. 2020. у 20.00

Поштовани ученици, родитељи, наставници, сви запослени у ОШ "Сечењи Иштван"!

Вечерас је проглашено ванредно стање у Србији у склопу борбе против епидемије коронавируса. ОД СУТРА НЕМА НАСТАВЕ У ШКОЛИ. Ученици НЕ ДОЛАЗЕ У ШКОЛУ. Очекујемо Уредбу Владе Србије којом ће ближе бити одређене мере за све, па и за школу.

Наставници ће сутра, одмах по пријему упутстава од стране Министарства просвете бити обавештени о потребним корацима, и када их будемо знали, обавестићемо и ученике.

Молимо све за стрпљење, предузимајте све мере предострожности против коронавируса, а о начину наставе бићете обавештени.

Директорка: Весна Вајс
OБАВЕШТЕЊЕ У ВЕЗИ СА ОБУСТАВОМ НАСТАВЕ

Поштовани ученици и родитељи, на основу Одлуке Покрајинског секретаријата за образовање обуставља се настава у школама од сутра, 12. фебруара закључно са 21. фебруаром 2020. године. У прилогу је Одлука. Све нове информације правовремено ћемо објавити на Фејсбук страници школе, на сајту школе и на улазним вратима школе у сваком објекту.

ШКОЛСКИ КАЛЕНДАР ЗА 2019/2020. ГОДИНУ

Pravilnik_OS_KALENDAR RADA_19-20.doc

Tabela_OS_KALENDAR RADA_19-20.docx