Iskolanaptár és közlemények
<< Povratak

Iskolai év 2022/2023. - ALTALÁNOS INFORMÁCIÓK 

 Kedves diákok és tanulók szülei!

2022. szeptember 1-én, csütörtökön kezdődik az iskola.

A váltások és tagozatok beosztása a bejegyzésben csatolt képen látható.

Az ötödik osztályos tanulók beosztását szeptember 1-én, csütörtökön, 7:30-kor ismerhetik meg a diákok. Osztályfőnökeik az iskola udvarán várják őket, felolvassák az ötödikes tanulók neveit, és bevezetik őket a tanterembe az első osztályfőnöki órára.

 A tanulók szeptember 1-én, csütörtökön kapják meg az órarendet, és csak ezen a napon lesznek az órák rövidítettek.

A délelőtti váltás csütörtökön, minden épületünkben 7:30-kor kezdődik, és legkésőbb 11:10-kor ér véget.

A délutáni váltás csak csütörtökön minden épületben 12:00-kor kezdődik, és legkésőbb 15:40-kor ér véget.

A délelőtti váltásra az diákbusz reggel 7 órakor indul Kelebiáról. A délelőtti órák után 11:15-kor viszi vissza a tanulókat Kelebiára.

A délutáni váltásra a diákbusz 11:30-kor indul Kelebiáról, és az utolsó délutáni óra után 15:45-kor viszi vissza a tanulókat Kelebiára.

Minden további információt a diákok az osztályfőnököktől tudnak majd meg.

Örömteli iskolakezdést a 2022/23-as tanévben!

Weiss Vesna, iskolaigazgatóIskolai év 2020/2021. 

Kedves Кollégák, Kedves Szülők!

Valószínűleg olvasták vagy hallották a médiában, hogy ezen hét hétfőjén nagy tűz volt a Zorka településén, amely során egy család háza teljesen leégett a műhelyükkel együtt. Az egyik tanulónk családjáról van szó. Idősebb testvére is tanítványunk volt, és nem csak ő, hanem a család nagy része: idősebb nővére, valamint édesapja és nagyapja is ebbe az iskolába járt. Mivel a jelenlegi helyzet miatt az iskola nem tud nagyobb segítségnyújtási akciót szervezni egy koncert révén, így kérjük Önöket, hogy segítsenek ennek a családnak. A pénzbeli adományokért számlát nyitottak nekik a Vajdasági Bankban. A család a semmiből kezdi újra az életét, segítségre van szükségük az otthonuk újjáépítéséhez. Arra kérem az összes tanárt és a diákok szüleit, hogy járuljanak hozzá a Pfeiffer család új életének megalapozásához, és próbáljanak meg minél több adományt összegyűjteni. A család eddig sok ruhát kapott, ezért egyelőre nem erre van szükségük, hanem pénzre a ház újjáépítésére, hiszen jön a tél, és ők most átmeneti szálláshelyen vannak. A befizetés részletei a következők:
Pfajfer Laszlo
Bodgrogvári Ferenc utca 58
24000 Subotica
Vojvođanska banka A. D.
Számlaszám: 325930070348732394
Segítségüket a család nevében is köszönjük!


- Egy film a biztonsági szabályokról az iskolában: https://we.tl/t-P7WJ8BGFHj

- Távoktatás:  https://tavoktatas.mnt.org.rs/

- Hasznos linkek a COVID-19 megelőzéséről: https://www.unicef.org/serbia/materijali-o-korona-virusu

https://www.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=I8eyvP_XahQ&app=desktop TISZTELT LEENDŐ ELSŐS SZÜLŐK

Annak érdekében, hogy megkönnyítsük Önöknek az éredklődésük kifejezését az íratkozással kapcsolatban, a következő információkkal szeretnénk segíteni Önöknek:

1.      A következő személyektől kérhet információt telefonon (024/525-799) vagy e-mailen (office@secenji.edu.rs): Weiss Vesna igazgatónőtől és Prvulović Zitától a titkárság adminisztratív munkásától;

2.      A szülők kedden és pénteken érdeklődhetnek az iskola titkárságán 8:00 és 12:00 óra között az alábbi telefonszámom 024/525-799 (vagy a 065/9600515 számon);

3.      Az iskola e-mail címére bármikor elküldhetik az érdeklődésük kifejezését az íratkozással kapcsolatban: office@secenji.edu.rs

Igazgatónő: Weiss Vesna

 

ÉRTESÍTÉS AZ ELSŐ OSZTÁLYÁBA VALÓ IRATKOZÁSRÓL A 2020.docx

ÉRTESÍTÉS AZ ELSŐ OSZTÁLYÁBA VALÓ IRATKOZÁSRÓL  A 2020/2021-ES ISKOLAÉVBEN

Értesítjük a jövendő elsősök szüleit, hogy az általános iskola első osztályába iratkozás, ami hagyományosan április 1-jén kezdődött volna az, a jelenlegi rendkívüli helyzet miatt későbbre kerül. Beiratkozás helyett a szülőknek és más törvényes gondviselőknek szerdától, 2020. április 1-jétől egy új szolgáltatás által van lehetőségük felvenni a kapcsolatot azzal az iskolával, ahova íratni szeretnék gyermeküket. Az eUprava portálon (www. euprava. gov. rs) található szolgáltatást az „Iskazivanje interesovanja za upis u osnovnu školu” (Érdeklődés kifejezése az általános iskolába való beiratkozásra) címszó alatt találják meg.

 Az iskolák jegyzik majd a szülők jelentkezését, ezáltal pedig hozzávetőlegesen tudják majd az oda iratkozó gyermekek számát is. Azok a szülők, akik használják ezt az elektronikus szolgáltatást, értesítést kapnak majd a tényleges iratkozás dátumáról, amint azt meghatározzák. Ezután az eUprava portálon időpontot foglalhatnak íratkozásra és tesztelésre, amikor az iskola egyetlen alkalommal való meglátogatásával elvégezhetik a gyermek beíratását, és az iskolaérettségi felmérést a pedagógusnál vagy pszichológusnál. A szülőnek semmilyen dokumentumot sem kell átadnia, mert az iskola a  továbbfejlesztett eUpis szolgáltatással maga szerzi majd be a gyermek születési anyakönyvi kivonatát, a lakhelyről szóló bizonylatot, továbbá az elvégzett orvosi vizsgálatról szóló bizonylatot.

Azoknak a szülőknek, akiknek nincs hozzáférésük az eUprava portálhoz, érdeklődésüket e-mail-ben is kifejezhetik a következő címre küldött levélben: office@secenji.edu.rs vagy SMS-ben a következő telefonszámra: 065/9600515. (Az üzenet tartalmazza: a témát: AZ ELSŐ OSZTÁLYBA VALÓ BEIRATÁS, a gyermek vezeték- és utónevét, nemét, személyi számát (JMBG),a szülő vezeték- és utónevét, a szülő személyi számát, lakcímét, és a szülő telefonszámát.) 

AZ ÍRATKOZÁS FELTÉTELEI

1. Az Oktatási és nevelési rendszer alapjairól szóló törvény  18. szakasza alapján a 2020/2021-es iskolaévben az általános iskola első osztályába be kell írni minden  gyermeket, aki 2020. szeptember 1-jéig betölti a hat és fél évet (tehát 2014. március 1-je előtt születtek), illetve legfeljebb hét és fél éves. 

2. a 2020/2021-es iskolaévben az általános iskola első osztályába be lehet írni olyan  gyermeket is, aki az iskolaév kezdetéig (2020. szeptember 1-jéig) betölti a hatéves kort a gyermek iskolérettségének felmérése után, amit az iskolapszichológus végez az ajánlott standardok és eljárások szerint.


FONTOS! A mellékletben értesítés az iskoláknak. Közöljük a részt amely a szülőknek és a tanulóknak szól.

"Az iskola köteles értesíteni a tanulók szüleit, hogy figyeljenek oda azokra tartalmakra,melyeket a tanulók az online tanulás folyamán megosztanak, valamint értesíteni a szülőket, hogy a tanulók nem megfelelő viselkedése befolyásolja az iskolaév végén a tanuló magaviselet osztályzatát.

Amennyiben az iskola tudomására jut, hogy a tanulók között erőszak történik, és az folytatódik a szülők tájékoztatása után, és/vagy kockázatot jelent az erőszak áldozatára nézve , jelentenie kellezt az illetékes Belügyminisztériumnak, valamint tájékoztatnia kell az illetékes iskolaigazgatóságot.

Köszönjük az együttműködést.

Oktatási, Tudományos és Technológiai fejlesztési Minisztériuma."


Értesítés a szülőknek/törvényes képviselőknek a távoktatással kapcsolatban:

Obavestenje za roditelje_nastava na daljinu_MPNTR.pdf


A TANÍTÁS MEGSZÜNTETÉSE - RENDKÍVÜLI HELYZET BEVEZETÉSE SZERBIÁBAN 2020. 03.15-én 20:00 órakor

Tisztelt tanulók, szülők, tanárok és a Széchenyi István Általános Iskola minden munkatársa!

Ma este Szerbiában rendkívüli állapotot hirdettek a koronavírus terjedése elleni harc miatt. HOLNAPTÓL NINCS TANÍTÁS AZ ISKOLÁBAN. A tanulók NEM MENNEK ISKOLÁBA. A Szerb Kormány rendeletét várjuk ezzel kapcsolatban, amely majd részletesebb tájékoztatót ad a további teendőkről, így a tanításról is.

Várhatóan a tanárok holnap utasításokat kapnak majd az Oktatási Minisztériumtól a szükséges lépésekről, és amint megismerjük ezeket, tájékoztatjuk majd tanulóinkat is.

Kérjük mindenki türelmét, tegyünk meg minden óvintézkedést a koronavírus ellen, a tanítás módjáról pedig értesítve lesznek.

Weiss Vesna, igazgatónőÉRTESÍTÉS A TANÍTÁSSAL KAPCSOLATBAN

Tisztelt tanulók és szülők! A Tartományi Oktatási Titkárság határozata alapján 2020. február 12-től február 21-ig szünetel a tanítás. A mellékletben a határozat található. Minden új információt időben fogunk megjelentetni az iskola Facebook oldalán, valamint az iskola honlapján és minden épület bejárati ajtaján.KALENDÁRIUM, 2019/2020. TANÉVRE

Pravilnik_OS_KALENDAR RADA_19-20.doc

Tabela_OS_KALENDAR RADA_19-20.docx