Az 5 határon át vetélkedő döntője
<< Povratak

Az 5 határon át vetélkedő döntőjét Pécsett tartották meg március 31. és április 2. között, amelyen Vajdaságból három csapat vett részt, köztük a mi iskolánkat képviselő Nagy hármas elnevezésű csapat, melyet Bata Boglárka, Dusnoki Boglárka és Taskovity Lara nyolcadik osztályos tanulók és felkészítő tanáruk, H. Hegedűs Anna alkotott.
A reggeltől estig zajló vetélkedőn sok feladat során kellett csapatunknak teljesítenie, számot adtak tudásukról, kreativitásukról, kézügyességükről, és még színészkedtek is. A 15 versengő csapatból lányaink negyedik helyezett különdíjazottak lettek.
A három nap azonban nem csak a versenyről szólt, hanem barátkozásról is, megismerkedhettek az erdélyi, felvidéki, kárpátaljai és muraközi magyar diákokkal is. Végigsétáltak Pécs gyönyörű központján, és ellátogattak a Zsolnay negyedbe is, ahol megtekintették a kiállítást, kipróbálták az interaktív játékokat, és beültek a Planetáriumba egy űrközi utazásra. Új ismeretségeket szerezve, élményekben gazdagon tértek haza.