Finale takmičenja Kroz 5 granica
<< Povratak

Finale takmičenja Kroz 5 granica održano je od 31.marta do 2. aprila u mađarskom gradu Pečuju, na kojem su učestvovala tri tima iz Vojvodine, među njima i predstavnice naše škole, tim Tri velikana u sastavu učenica osmih razreda Boglarka Bata, Boglarka Dušnoki i Lara Tašković kao i njihova nastavnica Ana H. Hegediš koja ih je pripremila.

Takmičenje je trajalo od ujutra do uveče i imale su razne zadatke na kojima su morale pokazati svoje znanje, kreativnost, pa čak i glumačke sposobnosti. Bilo je ukupno 15 timova, a naše učenice osvojile su 4. mesto i posebnu nagradu.

Međutim ova tri dana nisu se samo takmičile nego i družile, upoznavale sa svojim vršnjacima iz Transilvanije, Slovačke, iz Zakarpatske oblasti i iz Slovenije. Prošetali su kroz predivan centar grada Pečuj i posetili su i Žolnai deo grada, poznat po svojoj keramici gde su pogledali izložbu, isprobali interaktivne igre, a u Planetarijumu su ih poveli na jedno svemirsko putovanje. Kući su se vratile sa novim poznanstvima i bogatim iskustvima.