Финале такмичења Кроз 5 границa
<< Povratak

Финале такмичења Кроз 5 граница одржанo је од 31.марта до 2. априла у мађарском граду Печују, на којем су учествовала три тима из Војводине, међу њима и представницe наше школе, тим Три великана у саставу ученица осмих разреда Богларка Бата, Богларка Душноки и Лара Ташковић као и њихова наставница Ана Х. Хегедиш која их је припремила.
Такмичење је трајало од ујутрa до увече и имале су разне задатке на којима су морале показати своје знање, креативност, па чак и глумачке способности. Било је укупно 15 тимова, а наше ученице освојиле су 4. место и посебну награду.
Међутим ова три дана нису се само такмичиле него и дружиле, упознавале са својим вршњацима из Трансилваније, Словачке, из Закарпатске области и из Словеније. Прошетали су кроз предиван центар града Печуј и посетили су и Жолнаи део града, познат по својој керамици где су погледали изложбу, испробали интерактивне игре, а у Планетаријуму су их повели на једно свемирско путовање. Кући су се вратиле са новим познанствима и богатим искуствима.