Pécsi kalandozások
<< Povratak

Szeptember 12-én és 13-án került megszervezésre a Pécsi Kalandozások program, melynek keretében iskolánk 37 diákja és 4 kísérő tanára látogatott Pécsre, hogy megismerjék a Zsolnay család alkotásait és Pécs szépségeit. A program a Kosztolányi Céltársulás és a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit kft. együttműködésében lett megrendezve.


A két napos kirándulás alatt a tanulók és a kísérőpedagógusok (Antal Dinčić  Krisztina, Nikolić Rita, Herbut Hegedűs Anna és Kokity Deli Zsuzsanna) a pécsi Zsolnay Negyed vendégei voltak. Megtekintették az ottani látnivalókat: a Zsolnay- kiállítást, a gyárat, a kézműves manufaktúrákat, a Rózsaszín kiállítást, a Planetáriumot, a fizika labort, a Játechteret, a cukorkakészítő manufaktúrát.


Másnap az Ókeresztény sírkamrák meglátogatásásra került sor, városnézéssel összekötve. Megtekintették a Székesegyházat, a várfalat, a püspöki palotát,a Széchenyi teret, a Király utcát és a Pécsi Nemzeti Színházat. Kalandozásuk végén a Havi-hegyről csodálhatták meg a várost.

A diákok és a tanárok is nagyon jól érezték magukat ezen a tanulmányi kiránduláson, hiszen sok újdonságot tanultak és láttak.