Saobraćajni poligon u školi
<< Povratak

Početkom oktobra našim đacima od 1. do 4. razreda je predstavljen “Mobilni edukativni saobraćajni poligon” u cilju veće bezbednosti u saobraćaju. Grad Subotica je objavio javni poziv za projekat koji je usmeren ka unapređenju bezbednosti saobraćaja na teritoriji grada Subotice. Udruženje “Asocijacija za bezbednost u saobraćaju”je konkurisalo sa projektom "Mobilni edukativni saobraćajni poligon” koji se odnosi na edukaciju đaka od 1. do 4. razreda osnovnih škola na teritoriji grada Subotice.

Edukacija učenika obuhvatala je predavanje, razgovor predavača i dece na temu bezbednosti u saobraćaju i aktivno učestvovanje đaka na poligonu, odnosno stavljanja dece u ulogu pešaka i vozača kako bi savladali osnovna pravila učestvovanja u saobraćaju.

Na kraju edukacije deca svih razreda dobila su informatore u obliku vozačkih dozvola kao potvrdu da su uspešno savladala obuku.

Edukacija se obavljala u dvorištu centralne škole. Učenici su bili veoma zainteresovani i sa oduševljenjem su isprobavali ”automobile”, a po oceni organizatora, pokazali su i veliko znanje iz poznavanja kretanja u saobraćaju.