Orkestar škole održao humanitarni koncert "Za Loru i Maju"
<< Povratak

Orkestar naše škole održao je humanitarni koncert za naše dve učenice: za obolelu Loru Kolečević i za Maju Munćan, čija je porodica izgubila svoj dom u požaru. Velika većnica Gradske kuće bila je mala da primi sve zainteresovane i humane nastavnike i učenike škole ali i sugrađane koji su želeli da doprinesu prihodu sa ovoga koncerta. Tako je sakupljeno 133.700 dinara koji su uplaćeni na račune porodica naših učenica. 


Naši učenici, nastavnici, roditelji učenika i prijatelji škole koji sviraju u školskom orkestru su se za ovaj nastup posebno pripremali, i nastupili sa dvadesetak kompozicija podeljenih u tri bloka: izvorne narodne, lirske i starogradske pesme, zatim blok klasične i filmske muzike, a potom i blok modernih pesmama, rokenrola.


Svoj doprinos dali su i pevači koji su pevali sa orkestrom:nastavnice muzičke kulture iz druge dve subotičke škole - Kristijana Bosnai i Ružica Inić, zatim poznati subotički vokalni solisti - Marko Žigmanović i Tamara Babić, kao i majka naše učenice - Teodora Tašković.


Podršku koncertu dali su i subotički elektronski i štampani mediji, koji su koncert i najavljivali, i o njemu pisali.

https://www.subotica.com/vesti/odrzan-humanitarni-koncert-za-ucenice-os-secenji-istvan-id29309.html


https://www.subotica.com/vesti/humanitarni-koncert-orkestra-os-secenji-istvan-id29266.html

http://yueco.rs/odrzan-humanitarni-koncert-orkestra-os-secenji-istvan/