Jezički ispit iz nemačkog jezika
<< Povratak

Jedna od programskih aktivnosti naše škole je učešće u radu mreže Partnerskih škola za učenje nemačkog jezika. U junu prošle školske  godine, pred sam završetak škole, 35 naših đaka koji su polagali ispit za A1 i A2 nivo znanja nemačkog jezika, dobilo je uverenja za svoje znanje, a među njima je 11 učenika dobilo uverenje o položene sve 4 jezičke veštine: razumevanje čitanja, slušanja, pisanje i govor-komunikacija.

Ove školske godine, polaganje se dogodilo nešto ranije, s obzirom da je novina u ovom programskom radu da je našu školu za podršku u radu nastavnicima na nemačkom jeziku odabrao Gete Institut iz Beograda.

Zbog toga je 2. decembra 2018. godine 32 učenika osmih razreda polagalo pred komisijom stručnjaka iz Gete Instituta u našoj školi test za A1 nivo poznavanja nemačkog jezika iz 4 jezičke veštine: iz razumevanja čitanja, slušanja, pisanja i govora. Rezultati će uskoro biti objavljeni, a učenici se već pripremaju za polaganje A2 nivoa znanja iz nemačkog jezika. Na slikama: atmosfera podele uverenja u junu prošle godine i atmosfera polaganja ispita ove školske godine.