Саобраћајни полигон у школи
<< Povratak

Почетком октобра нашим ђацима од 1. до 4. разреда је представљен “Мобилни едукативни саобраћајни полигон” у циљу веће безбедности у саобраћају. Град Суботица је објавио јавни позив за пројекат који је усмерен ка унапређењу безбедности саобраћаја на територији града Суботице. Удружење “Асоцијација за безбедност у саобраћају”је конкурисало са пројектом "Мобилни едукативни саобраћајни полигон” који се односи на едукацију ђака од 1. до 4. разреда основних школа на територији града Суботице.

Едукација ученика обухватала је предавање, разговор предавача и деце на тему безбедности у саобраћају и активно учествовање ђака на полигону, односно стављања деце у улогу пешака и возача како би савладали основна правила учествовања у саобраћају.

На крају едукације деца свих разреда добила су информаторе у облику возачких дозвола као потврду да су успешно савладала обуку.

Едукација се обављала у дворишту централне школе. Ученици су били веома заинтересовани и са одушевљењем су испробавали ”аутомобиле”, а по оцени организатора, показали су и велико знање из познавања кретања у саобраћају.